XVII. Tour de Pelso 2O18.

Szeretettel köszöntünk a Web-oldalunkon!

Reméljük, hogy 2018. június 2-án már Te is részese leszel a Balaton Maraton (200 km), a Tihany Túra (76 km) vagy a Panoráma Túra (33 és 44 km) valamelyikének, valamint 2018-ben a maraton 12 órás teljesítését is biztosító Maraton- "Szabadon" futamoknak és minden 200 km-es táv rövidítésénak a Maraton- "Szabadon" Mini változatainak, amelyek 150 km-esek (150 + 13 km)!
2017-ben csatlakoztunk az Ötpróba akcióhoz! A Tour de Pelso távjain a következő Ötpróba pontokat lehet megszerezni: 25 km 1 pont; 40 km 2 pont; 76 km 3 pont, 150 km 6 pont; 200 km 6 pont.
Mindazok, akik 2017-2020 között - legalább - 5 sportágban 60 pontot gyűjtenek össze, azok a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítőt kapják ajándékba.
További ajándékok: 15 pontért: Ötpróba baseballsapka, 25 pontért: Ötpróba póló, 40 pontért: Ötpróba hátizsák.
Bízunk benne, hogy minden fontos információhoz hozzájuthatnak a kerékpározást, mint  szabadidősportot  kedvelők az oldalakon.

Először a rendezvény kialakulásával és rövid történetével ismerkedhetsz meg!

Történet:

A rendezvény "őse" először 1991-ben került megrendezésre Azúr Hotel Kupa néven, majd néhány év múlva a Balaton latin nevét a Pelso-t kapta a "keresztelőn".
Ez a kerékpáros nemzetközi verseny 3 napos volt és 5 szakaszból állt. 23 évvel ezelőtt kerülte meg a mezőny először a Balatont.  Az 5 szakaszból az évek múlásával egy, a klasszikusnak mondható, leghosszabb 200 km-es maradt meg.

Tizenhat évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a versenyt nyílttá tesszük és lehetőséget adunk az amatőröknek is a megmérettetésre. Azért, hogy ne csak a versenyzők és az edzésben lévő amatőrök induljanak, hanem a túrázást és a biciklizés örömeit keresők is részesei lehessenek az ország legnagyobb szabadidős országúti kerékpáros sporteseményének a 200 km-es távot, mint teljesítménytúrát (bringatúrát) is leküzdhetik a kihívást kedvelők.

2010-től szétválasztottuk a maratont és a versenyt. A Pelso Kupa (verseny) a Balaton Maratonéval megegyező útvonalon halad, de a szintidő jócskán lerövidül, 5 óra 30 percre. Sajnos 2015-től a versenyt nem tudjuk megrendezni. A Balaton maratonon induló igazolt versenyzők 2016-ban új pályacsúcsot tekertek 4:36 h-ás idővel.

Természetesen tudtuk azt is, hogy nem vállalkozik mindenki a maratoni, ill. a verseny táv  leküzdésére ezért másik három, rövidebb és kimondottan túrázásra, szervezett kerékpáros kirándulásra alkalmas távot -Tihany Túra 76 km; Panoráma Túra 25 és 40 km, és útvonalat - kerékpárúton és kerékpárbarát útvonalon is kijelöltünk. Így mindenki a neki legmegfelelőbb távon mérheti fel erejét, és talán egy-két év múlva velük is a legnagyobb kihívást jelentő távon, a Balaton Maraton teljesítménytúrán találkozhatunk.

A négy különböző kerékpáros program összefoglaló neve lett
a
Tour de Pelso

Várunk téged is a rendezvényen!

Jó barangolást az oldalon!

Program;

versenykiírások, kiírások:
200 km-es teljesítménytúrák:

Balaton Maraton;
Balaton Maraton Szabadon;

162 km-es teljesítménytúrák:

Balaton Maratin Mini;
Balaton Maraton Szabadon Mini;

76 km-es túra:

Tihany Túra;

25 és 40 km-es Túra:

Panoráma Túra