TdP 2019

 

V. Balaton Maraton Mini

és
V. Balaton Maraton  Mini Szabadon

kiírás

 

Ötpróba Tokióba
pontszerző rendezvény

 

 1., A rendezvény célja:

Siófok, a Balaton és a kerékpáros sport népszerűsítése.
A hazai és nemzetközi sportkapcsolatok elmélyítése, kellemes időtöltés biztosítása, a résztvevők felkészültségének felmérése.
A turisztikai előszezon sportprogrammal való bővítése.
Az Ötpróba sorozatban, ingyenes indulási lehetőséggel, 6 pont megszerzésének biztosítása.


2., A rendezvény helye, ideje:

Siófok, Somogy, Zala, Veszprém, Fejér megye területén

Útvonal:
Balaton Maraton Mini  143 km (Tihany, Lepke soron található célig) + 21 km (Siófok, Petőfi stny.), Szintkülönbség 400 m, Klikk ide

ideje: 2019. június 2. (vasárnap)


3., A rendezvény résztvevői:

Azok a női és férfi résztvevők, akik 2019. június 2-áig a 16. életévüket betöltötték, a fizetési határidőig a nevezési díjat befizették és aláírásukkal igazolják, hogy a részvételi feltételeket elfogadták!


4., Rendező:

Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség
7400 Kaposvár, Csokonai u. 3.,
levelezési cím: 8600 Siófok, Koch R. u. 27/B.
e-mail: info/kukac/tourdepelso.hu

Balaton Team Szabadidő és Sportrendezvény-szervező Egyesület
8600 Siófok, Koch R u. 27/B.

Prohászka Attila sportrendezvény-szervező, főrendező,
elnök, Balaton Team,
elnök, SMKSZ

5., Program:

május 30. (csütörtök):
14:00 - 20:00 h; helyszíni nevezés - Siófok, Széchenyi u. 11., Katedra nyelviskola - Siófok - bejárat az Új-Piac tér felől, az Új-Piac téren ingyenes Parkoló található; előnevezettek: regisztráció; rajtcsomag átvétele: rajtszámok, időmérő chipek, megrendelt mez.

május 31. (péntek):
10:00 - 23:00 h; helyszíni nevezés - Siófok, Széchenyi u. 11., Katedra nyelviskola - Siófok - bejárat az Új-Piac tér felől, az Új-Piac téren ingyenes Parkoló található; előnevezettek:
regisztráció; rajtcsomag átvétele: rajtszámok, időmérő chipek, megrendelt mez.

június 1. (szombat):
10:00 - 18:00 h -  helyszíni nevezés - Siófok, Széchenyi u. 11., Katedra nyelviskola - Siófok - bejárat az Új-Piac tér felől, az Új-Piac téren ingyenes Parkoló található; előnevezettek és a május 20-a után online módon leadott nevezések tulajdonosai: regisztráció; rajtcsomag átvétele: rajtszámok, időmérő chipek, megrendelt mez.

június 2. (vasárnap):
6:00 - 7:30 h -  helyszíni nevezés - Siófok, Széchenyi u. 11., Katedra nyelviskola - Siófok - bejárat az Új-Piac tér felől, az Új-Piac téren ingyenes Parkoló található; előnevezettek és a május 20-a és június 1-je (23 h-ig) között online módon leadott nevezések tulajdonosai: regisztráció; rajtcsomag átvétele: rajtszámok, időmérő chipek, megrendelt mez.

Balaton Maraton Mini Szabadon
RAJT 6:00 h - 6:30 h-ig egyénileg, folyamatosan,
időmérés nincs, csak teljesítést regisztráljuk!

Táv: 143 km (+21 km), a Balaton Ny-i medencéje körül.

Figyelem! A BM Szabadon Mini lehetőségét kimondottan azoknak találtuk ki, akik felkészültsége a 10 órás szintidő teljesítésre még nem megfelelő, csak 12 óra alatt, kb. 15 km/h-ás átlagsebességgel képesek teljesíteni a 163 km-es távot. Éppen ezért a frissítőpontok - Fonyód 8:00 h, Fenékpuszta 9:00 h után kerülnek megnyitásra!

Balaton Maraton Mini
7:30 h - 7:55 h
- rajthely elfoglalás, Siófok, Siófok, Fő tér - Víztorony előtt

RAJT: 8:00 h
Táv: 143 km + 21 km, a Balaton körül.

útvonal a Balaton körül:
Siófok - 7-es főúton: Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonkeresztúr - a 76-os főúton: Balatonszentgyörgy, Keszthely - 71-es főúton Badacsony, Tihany, Időmérés a 71-es főútról lekanyarodva a Lepke soron - Tihany Rév, ingyenes kompátkelés, Szántód Rév, Zamárdi,  Siófok – Akácfa u. – Október 23-a u. - Siófoki u. - Erkel F. u. - Vitorlás u. - Fő u. -  CÉL >> útvonal, szintkülönbség 

-------- 

A Maraton résztvevői végig főútvonalon teljesítik a távot, a rajtszámmal, azaz "útvonalengedéllyel" rendelkező bringások a főúton haladhatnak, de kötelesek a KRESZ egyéb szabályait betartani, különös tekintettel a kerékpárosokra vonatkozóakat! A komp átkelést követően a főúton haladni tilos!

A célba érést követően a rajtszám bemutatásával meg lehet ebédelni - 13:00 - 18:00 h között.

A szintidő lejárta után sorsolásra kerül sor. Várhatóan 18:30 h-tól
A sorsoláson a regisztrációnál kapott és az urnába a szintidő végéig bedobott sorjegyek vesznek részt!
Az kisorsolt ajándékokat csak rajtszámmal lehet átvenni!
Amennyiben a kihúzott rajtszámot fél percen belül nem mutatják be, akkor új sorsjegyet húzunk ki!

Szintidő vége: 18:00 h

6., A helyezések eldöntése:

A Balaton Maraton Mini győztese az aki a kiírt távot szabályszerűen, szintidőn belül teljesítette és elsőként halad át Tihany, Lepke soron található célvonalon!

Az első helyezettnek, élmezőnynek, a célba éréskor, a "startpisztoly" elsütésének rajtidőpontja szerinti célba érési ideje kerül az eredménylistára!

7., Díjazás, ajándékok:

A Balaton Maraton Mini első női és férfi helyezettje Kupa díjazásban részesül!

Ajándékok:

Sorsolási ajándékok

előnevezőknek:

A kedvezménnyel megvásárolt névre szóló kerékpáros mezt a nevezők a helyszínen megkapják (ha április 28-áig beneveztek és a nevezési díjat 5 napon belül- május 3-áig - ki is fizette). Április 29-étől nevezők és a helyszíni nevezők (június 1-jén 23 h-ig) - akik megrendelik a mezt - utólag postán kapják meg - csomagolási és postaköltséget felszámítunk! Az utángyártott mezek elkészülési határideje több hónapot is igénybe vehet. Kérjük, hogy olyan címet adjanak meg a postázáshoz, ill. telefonszámot, melyen munkaidőben is elérhetőek a szállító cég részéről!

8., Nevezés: 2019. február 28-ától

online nevezéssel a www.tourdepelso.hu honlapon, a kitöltött nevezési lap "elküldésével",
a nevezési díj befizetésével:

- bankkártyás fizetéssel a PayPal rendszerén keresztül online a nevezési lapról közvetlenül vagy
- átutalással vagy
- banki befizetéssel vagy
- postai pénzfeladással, rózsaszín csekken.

Átutalásnál, banki befizetésnél, PayPal-ös bankkártyás fizetés esetén, a nevezésnél, az átutaló nevét, címét, és - jogi személy esetén - adószámát kell megadni!

Előnevezés:
2019. február 28-ától május 19-éig (vasárnap).

Május 21-étől tovább lehet nevezni on-line módon, de az már helyszíni nevezésnek minősül.

Ha véletlenül nem kapnád meg az ellenőrző e-mailt a nevezésed után, a rajtszámodat a nevezési listában a "regisztrált nevezés" alatt megtalálod.
Amennyiben a nevezési listában sem találod a neved és rajtszámod, akkor sajnos nem sikerült az online nevezésed! Érdeklődj az info/kukac/tourdepelso.hu e-mail címen mielőtt újra neveznél!

A nevezés "elküldése" előtt ellenőrizd az online regisztrációkor megadott e-mail címedet!

Amennyiben befizetted a nevezési díjat és meg is érkezett a számlaszámunkra egy héten belül felkerülsz a "benevezettek" közé.

Adatmódosítási kérelem: feltételei a 10. pontban találhatók info/kukac/tourdepelso.hu

Helyszíni nevezés: Siófok, Széchenyi u. 11., Katedra nyelviskola - Siófok - bejárat az Új-Piac tér felől, az Új-Piac téren ingyenes Parkoló található
2019. május 30. (csütörtök) 14 h - 20 h-ig
2019. május 31.(péntek) 10 h - 23 h-ig
2019. június 1. (szombat) 10 h - 16 h-ig

Nevezési díj: Helyszíni nevezési díj: 19.000,- Ft/fő (május 20-tól június 1-jén 23 h-ig).

(2019. május 20-ától online nevezést leadók, 2019. május 26-áig bankkártyás PayPal fizetéssel és banki átutalással is téríthetik a nevezési díjat, május 27-étől nevezők a helyszínen készpénzzel fizethetik ki.)

előnevezési díj: Táblázatok tartalmazzák (4.750,- Ft/fő-től)

Az előnevezési díj tartalmazza a/az:

- indulás jogát,
- lehetőséget a kedvezményes egyedi, emblémázott, névre* szóló kerékpáros mez megvásárlására (március 4-éig 6.000,- Ft, március 25-éig 7.000,- Ft, április 15-éig 8.000,- Ft, április 29-éig 9.000,- Ft, május 20-áig 10.000,- Ft, április 30 - június 1-je csomagolás és szállítási díjat felszámítunk!) *névre szóló mezt április 29-éig lehet rendelni. A felirat március 25-éig ajándék, március 26 - április 15 között 1.500,- Ft, április 16 - 29-e között 2.500,- Ftba kerül.
- névre szóló rajtszámot az előnevezőknek (2018. május 18-áig)
- chipes időmérést, (a "BM Mini Szabadon" indulóinak nincs időmérés)
- szervizkocsit (a mezőny végén halad 20 km/h sebességgel),
- záróbuszt (a mezőny végén halad 20 km/h- sebességgel),
- frissítést (öt helyszínen, menü: Moments ostyaszelet, banán, ásványvíz),
- meleg étkezést (a célban tészta-party) 13:00 - 18:00 h-ig,
- lábmasszázst (ingyenes, 10 perces) 12:00-18:30 h-ig,
- orvosi ügyeletet (az élmezőny után, a záró-kocsiban és a célban) 18:30 h-ig
- sorsjegyet
- Lehetőséget az Ötpróbában 6 pont megszerzésére!

Az Ötpróba pontszerzés feltétele - 3 évre szóló - 1.000,- Ft-os regisztráció az Ötpróba oldalán! Kattints az Ötpróba logóra!

Az április 29-éig nevezők egyedi, emblémázott, névre szóló kerékpáros mezt rendelhetnek!
Az április 29-éig nevezők - amennyiben a kiírás szerinti határidőig (5 munkanapon belül) átutalták a nevezési díjat - a helyszínen megkapják a mezt.
*A február26-a és március 25-e között rendelt mezekre a kért felirat térítésmentes!
Március 26-ától április 15-éig a felirat 1.500,- Ft/mez, április 16- tól április 29-éig 2.500,- Ft összegbe kerül!
Az április 29-e után (ápr. 30-ától) és a helyszínen nevezők által megrendelt kerékpáros mezt csak utólagosan garantáljuk. (Kérjük, hogy az online-, ill. a helyszíni nevezésnél az e-mail cím mellett a telefonszámot is, és olyan postai címet adjanak meg, amelyen a csomagküldő cég munkaidőben is elérheti önöket!) Részükre - a megadott címre - postán vagy futárszolgálattal küldjük el a megrendelt kerékpáros mezt! A csomagolási és szállítási díjat felszámítjuk, mely összegét és a fizetés módját a legyártást követően a honlap hírek rovatában teszünk közzé! Az április 30-ától rendelt mezek utólagos legyártása akár több hónapot is igénybe vehet!

További 10% kedvezmény az elő- és nevezési indulási díjból az érvényes AKESZ regisztráltaknak és az Ötpróba tokióba ID számmal rendelkezőknek:

Mozgáskorlátozottak 50% kedvezmény az elő- és nevezési indulási díjból:

Bankkártyás fizetés:

PayPal-ön keresztül az online nevezésnél kiválasztva.
A nevezésnél, az átutaló nevét, címét, és - jogi személy esetén - adószámát meg kell adni!

Banki átutalás vagy befizetés:

Balaton Team Szabadidő és Sportrendezvény-szervező Egyesület (Balaton Team)
K&H Bank 10403923-50526570-52851001
A nevezésnél, az átutaló nevét, címét, és - jogi személy esetén - adószámát meg kell adni!

Postai pénzfeladás rózsaszín csekken:

Balaton Team Szabadidő és Sportrendezvény-szervező Egyesület - 8600 Siófok, Koch R. u. 27/B.

Postán NE FIZESS be bankszámlaszámra, mert ellenőrizhetetlen a feladó személye és több mint 1 hónap a pénzösszeg megérkezése!

Figyelem!
A Nevezési díjat a nevezés "elküldését" követő 5 munkanapon belül kell kifizetni, átutalni! Február 26-a és május 20-a között benevezettek, amint elérik a következő díjfizetési határidő + 5 munkanapot és nem fizették még be a nevezésükkor érvényes nevezési díjat, kötelesek a fizetés teljesítésekor éppen aktuális előnevezési időszak rájuk vonatkozó díját befizetni vagy május 20-a után (május 21-től) a helyszíni nevezési díjat téríteni!
Névre szóló kerékpáros mezt* csak abban az esetben biztosítunk, ha legkésőbb április 29-éig neveztek és - az előbbi feltételek mellet - legkésőbb május 4-éig be is fizették a nevezési díjat!
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az előnevezés befizetése, a nevezés elküldését követő 5 munkanap, de az utolsó napja május 21-e hétfő!

A befizetés tényét igazoló dokumentum
- postai csekk vagy banki befizetés eredeti,
- banki átutalás bizonylatának vagy online bankkártyás fizetésnél a fizetést igazoló PayPal e-mail kinyomtatott másolatát a helyszínen a regisztrációnál kérésre be kell mutatni, ne felejtsd otthon!

A számlát, a nevező részére állítjuk ki, ha nem jelöli be a nevezéskor, hogy más névre és címre kérik s számlát!

Átutalásnál, banki befizetésnél, Pay-Pal-ös bankkártyás fizetés esetén, a nevezésnél, az átutaló nevét, címét, és - jogi személy esetén - adószámát meg kell adni!!

Csapatnevezés esetén egyszeri utalással vagy postai befizetéssel, egy összegben kell a nevezési díjat eljuttatni a megadott számlaszámra vagy postai címre!

Postai (rózsaszínű csekk) pénzfeladáskor a számlát a kért névre, címre (egyesület, cég, biztosító, stb...) ki tudjuk állítani! Írd be a közlemény rovatba az "ID" szám után!

10., Egyéb:

- adatmódosítás nevezés után:
Minden nevezés utáni változtatás, adatmódosítási kérelem (név, cím, mez-felirat /május 5-éig/, átnevezés másik távra**, stb...) - teljesítés esetén - 2.000,- Ft + díjazásba kerül rajtszámonként!
A kérést a nevezésnél megadottal azonos, saját e-mail címről kell kezdeményezni és az info/kukac/tourdepelso.hu e-mail címre kell küldeni, csak ebben az esetben tudjuk teljesíteni az adatmódosítást!
Az adatmódosítás összegét a helyszínen a rajtcsomag átvétele előtt kell kiegyenlíteni!
**Másik távra történő átnevezés esetén, ha a "régi" nevezési díj még nincs kiegyenlítve, akkor új nevezést indítson és az új nevezéshez tartozó nevezési díj összegét kell befizetni, és a nevezéssel azonos saját e-mail címről egy törlés kérő levelet kell küldeni a régi távra vonatkozóan - névvel és a törlendő rajtszámmal együtt!
Ha az átnevezést kérő résztvevő az eredeti nevezésben kért mezt és április 29-e után vált távot, akkor a mezt kötelezően kérnie kell az új nevezésnél is, akkor is, ha az új távnál csak választható tételként szerepelt!
Felhívjuk az esetleges adatmódosítási díj elkerülése miatt 2x, 3x vagy többször benevező figyelmét, hogy a téves, rossz nevezések miatt történő (esetleges gyártási költségből származó) többletköltséget szintén ki kell fizetnie a regisztrációnál, amennyiben nem kérte a "rossz" nevezések törlését!
2018. április 29-éig a nevezést le lehet mondani! A nevezési díjból adminisztrációs költség címén 2.000,- Ft levonásra kerül! Aki postai vagy bankban kp befizetéssel térítette a nevezési díját azoknak csak bankszámla megküldése esetén tudjuk a nevezési díjat – az adminisztrációs díj levonása után – visszautalni! 2018. április 30-ától történő lemondás esetén a nevezési díjat nem áll módunkban visszatéríteni!

- Mez méretek:

- KISÉRÉS: NINCS

- Minden résztvevőnek külső segítség nélkül kell a távot teljesítenie! (frissíteni csak a frissítőpontokon lehet vagy megállással közkútból, stb...,
Külső segítséggel kerék és gépcsere nem engedélyezett, defektet magadnak kell elhárítanod vagy meg kell várnod a szerviz autót és az ő segítségét veheted igénybe, ...)

- A 18 év alatti résztvevőknek 6 hónapnál nem régebbi, érvényes - sportorvosi/orvosi igazolással kell rendelkezniük!  A sportorvosi/orvosi igazolást a regisztrációnál a rendezők kérésre be kell mutatni!
Orvosi igazolás nélkül a Balaton Maratonon nem indulhat 18 év alatti résztvevő! Ennek meglétéről a (10.pontra hivatkozva) a helyszíni regisztrációnál nyilatkozik,  aláírásával elismeri!
A felnőtt résztvevőknek ajánlott az orvosi/sportorvosi engedély, vizsgálat.
A helyszínen orvosi/sportorvosi igazolás megszerzésére nincs lehetőség!

- A rendezvényen minden résztvevő a rendezők által biztosított rajtszámmal indul.
- A rajthelyet csak rajtszámmal lehet elfoglalni, a rajtszám nélkül indulni kívánókat nem engedik a depóba a rendezők!

- A kerékpáros maratonin mindenki saját felelősségére indulhat, a versenykiírás és közlekedési szabályok -KRESZ- betartása mellett, kivéve a főúton való haladás tilalma (menetirányban). Az útvonalengedéllyel, azaz a rajtszámoddal 2019. 06. 2-án a megadott útvonalat használhatod.

- A rendezvényen bukósisak viselése KÖTELEZŐ!

- A rendezvényen olyan kerékpárral, melynek kormányán kormányrátét (könyöklő, triatlonkormány) van, elindulni TILOS!
- Aki a rajthelyre kormányrátéttel próbál beállni azt a rendezőség nem engedi elindulni. Az útvonalon a rendezőség a rajtszámot, chipet leveszi és a maratonból kizárásra kerül. Így minden a TdP-n igénybe vehető ingyenes szolgáltatástól elesik (frissítő állomás, kompátkelés, étkezés, orvosi ellátás, szerviz, lábmasszázs, stb...) és a sorsoláson sem tud részt venni.
Az ebből származó kárát a résztvevőnek saját magának kell vállalnia!

- Fekvőbiciklivel indulók a rajtszámon szereplő depójelöléstől függetlenül kizárólag az utolsó depóból indulhatnak!

- Az esetleges versenybalesetekért és a versenykiírás be nem tartásából, a KRESZ áthágásából bekövetkező, ill. egészségügyi okokból bekövetkezett balesetekért, sérülésekért és anyagi károkért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető!

- A rendezvényen minden résztvevő köteles a rendező által biztosított reklámanyagot a felszerelésén, kerékpáron, stb. elhelyezni. - Aki ennek nem tesz eleget, először figyelmeztetésben részesül, majd további vétség esetén a vétkes résztvevőt/-ket a maratonból kizárják!

----------------------------------------------------------------

A résztvevő nyilatkozata:

- Az online nevezés regisztrációs adatlapjának kitöltése önkéntes adatközlés. Hozzájárulok, hogy a nevezési lapon szereplő adataimat a rendező az esemény adatbázisában nyilvántartsa, az MKSZ (
Magyar Kerékpáros Szövetség) és az Ötpróba sorozat főszervezője, a BBU Sportiroda (Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Sportrendezvény Szervező Iroda Kft.) részére átadja, az MKSZ tagjai között regisztráljon. Az adatokat a rendező, a BBU Sportiroda, az MKSZ kizárólag saját részükre használhatják fel.
- A rendezvényen készülő film és képanyagaiban, elektronikus és nyomtatott sajtóban valamint ezek reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.
- A Maratonon a saját felelősségemre veszek részt.
- Kerékpárom műszakilag kifogástalan állapotban van, közúti forgalomban részt vehet.

A 16-18 év közötti indulóknak:
- Fél évnél nem régebbi sportorvosi igazolással rendelkezem.

mindenki:
- Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.
- Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.
- Ha a fenti okokra vagy a versenykiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethető vagy versenybaleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.

- A versenykiírás rendelkezéseit - különös tekintettel a 10. pontra - ismerem és betartom!

Az online nevezés "elküldésével" a nyilatkozat tartalmát magamra nézve kötelező érvényűnek fogadom el!

----------------------------------------------------------------

- A rendezvény a jelen versenykiírás szabályai szerint kerül lebonyolításra.

- A résztvevő a rajt előtt legkésőbb 1 órával a regisztrációnál köteles megjelenni, a papíralapú "résztvevő nyilatkozata" lapot köteles aláírni mellyel igazolja, hogy a részvételi feltételeket ismeri, saját maga számára azt kötelezőnek tekinti és betartja, ill. társaival is betartatja!

A regisztráció a rajt előtt 30 perccel lezárul!!!

Frissítés:

Frissíteni csak a frissítőpontokon megállás után lehetséges!

- Fonyód kb.: 43 km-nél,
- Keszthely előtt Fenékpusztán, a 400 Éves Vámház parkolója 72 km-nél (kerékpárútról vissza kell fordulni 150 m-t),
- Badacsony - a MOL Bringapontnál kb.: 100 km-nél,


- Zuhanyozási lehetőség: Siófok, Március 15. tér, Perczel Mór Gimnázium

- A rendezvény a Fair-play alapján kerül lebonyolításra. Ezért óvásra nincs lehetőség!
- A rendező munkatársak és versenybíróság súlyos vétség esetén, ill. a versenykiírásban szabályozottak megsértése miatt a résztvevőt azonnal kizárhatja a versenyből!

- A benevezett résztvevő a versenykiírás rendelkezéseit elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, a Balaton Maraton regisztrációjánál ezt aláírásával elismeri!

Eredményes felkészülést és részvételt kívánunk!

A rendezőség a program megváltoztatásának jogát fenntartja!